Cilt Tedavileri
Güzel ve estetik bir görünüm elde etmenin yolu, sağlıklı, pürüzsüz ve sıkı bir cilde sahip olmaktan geçer. Dış çevrenin olumsuz etkilerine maruz kalan yüz bölgesinin, düzenli olarak arındırılması ve bakıma alınması gerekir. Sağlıklı bir cilde kavuşmak için, cilt bakımı uygulamalarının yetersiz kaldığı durumlarda problemin düzeyine göre cilt tedavisi yapılmalıdır. Cilt tedavileri uygulamalarının hijyenik bir ortamda yapılıp yapılmadığına, cilt tedavilerinde kullanılan medikal ürünlerin güvenilirliğine, bakım ve tedavi sürecini yürüten personellerin uzmanlık düzeylerine dikkat edilmesi gerekir.
Sağlıklı, parlak, canlı ve pürüzsüz bir cilt herkesin hayalidir. Cildimizde bir çok sebepten dolayı akne (sivilce) ve lekeler oluşabilir. Bir çok kişi için savaşması güç olan ve psikolojik açıdan rahatsız edici bu problemlerin çözümü de cilt bakımı kadar önemlidir.
SİVİLCE & AKNE TEDAVİSİ
Akne yada bilinen adı ile sivilce her insanda ve özellikle ergenlik döneminde kendini gösteren bir cilt hastalığıdır. Yağ bezi kanallarının (folikül) cildin yüzeyinde daha yoğun bir yağ tabakası ile tıkanarak yağ bezlerinin salgıladığı yağın (sebum) cilt dışarısına atılamamasından kaynaklanır. Hemen hemen her insanda belli dönemlerde görülmektedir.
AKNE / SİVİLCE NASIL OLUŞUR?
Yağ bezleri isimlerini, ürettikleri yağlı bir madde olan sebumdan alırlar. Normal şartlar altında sebum, kıl folikülü boyunca ilerler ve cilt yüzeyine çıkar. Akne oluştuğu zaman sebum folikülün içinde kalır ve dışarı çıkamaz. Akneler yağ bezlerinin daha yoğun olarak bulunduğu yüz, boyun, sırt, kolların üstü ve omuzlar gibi bölgelerde daha çok oluşur. Siyah nokta şeklindeki akne lezyonlarına komedon adı verilirken, kırmızı, şişmiş ve irinli lezyonlara papül, nodül ve püstül denilmektedir.
LAZERLE AKNE / SİVİLCE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Lazerle sivilce tedavisi 1-3 hafta aralıklarla yapılabilir. Uygulanan cihaza göre seans sayısı değişmekle birlikte en az 4-6 seans önerilir. Lazerle akne tedavisinin yanı sıra krem ve ağızdan ilaç tedavilerine devam edilebilir.
LEKE TEDAVİSİ
Leke tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri arasında lazer uygulamaları, kimyasal peeling, Q Switched gibi tedavide kullanılan yöntemler vardır. Bu işlemlerden lazerle leke tedavisi şu şekilde özetlenebilir: Lekeli bölgeye yapılan lazer atışı yoğun melanin içeren hücreler tarafından emilirken, normal cilt rengindeki hücreler lazer ışınlarından etkilenmez veya çok az etkilenir.
LAZERLE LEKE TEDAVİSİ AĞRILI BİR TEDAVİ MİDİR?
Ağrılı bir yöntem değildir, uygulama esnasında soğuk hava üfleyen cihazlarla işlem konforu arttırabilir. Kişinin ağrı eşiği düşükse lokal anestezik krem kullanılabilir.
LEKE TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?
Derinin temizlenmesinin ardından cilde nüfuz etme kabiliyetine sahip karbon solüsyonu sürülür. 5-10 dakika bekletilir bu sırada karbon cilde emilir. Ardından cilde lazer gönderilir ve cilde yedirilmiş karbon partikülleri lazeri emerler. Böylelikle ısı artışı, ses dalgaları ve lazerin melalinin tarafından emilimi sonucu gözeneklerde küçülme ciltte gerginlik ve kırışıklıklarda azalma, aynı zamanda lekelerde hafifleme elde edilir.
İŞLEM NE KADAR SÜRMEKTEDİR?
Ortalama yarım saat sürmektedir. 10 gün ara ile 4-8 seans, ihtiyaca göre farklı miktarda seanslar önerilir. İşlem sonrasında hafif eritem dışında yan etki görülmez.